2014-11-07

The Black Angels - Telephone (2010)

Retroinspirerad psykedelisk rock är otroligt stort just nu. Många band poppar upp till höger och vänster, men de amerikanska The Black Angels har funnits med ett tag. Låten Telephone kommer från albumet Phosphene Dream från 2010 och den fullkomligt osar The Doors.

Musikvideon är en kort filmisk sekvens med en oklar handling där telefonen spelar en stor roll och blir början till en viskningslek. Jag får känslan av någon sorts skruvad bröderna Coen-film som blandas med en psykologisk skräckfilm. Man fattar ingenting, men det är hur bra som helst.

Mitt i videon flashar orden "Send three and four pence, we're going to a dance." förbi. Detta sägs komma från en skröna från första världskriget där ett sänt meddelande började med "send reinforcements, we're going to advance", men likt viskningsleken så uppfattades meddelandet som något helt annat och det var just: "send three and fourpence, we're going to a dance". Skrönan finns i flera versioner och kanske finns det någon sorts sanning i det, men troligtvis är det ett skämt redan från början.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar